Emma skrällde rejält

EmmaHelgen har gått i regionsmästerskapets tecken. VTS har arrangerat lagspelet för 15-18-åringar, medan de yngre har spelat på traditionellt sätt i Kalmar, där ett stort VTS-utropstecken glädjande nog kunde noteras.

Emma Jeppsson, ett år ung, gladde stort genom att helt otippad ta hem flickornas 14-årsklass. Bollbegåvade Emma, oseedad förstås, slog ut tre av de fyra seedade och ett år äldre tjejerna, därav båda de toppseedade. VTS-tjejen släppte inte set i någon av sina fyra matcher.

Annars lutade det länge och väl åt att bli ett magert RM i Kalmar sett med VTS-ögon. Men det rätade till sig på sluttampen. Förutom Emmas superinsats gladde också Adam Heinonen och Alexander Stenman genom att i 14-årsdubbeln finalbesegra favoritparet Jacob Danell Kalmar/Albin Ekenros Karlskrona.

Tennis Syd har sedan ett par år prövat varianten lagspel (2 singlar och dubbel) för 15-18-åringarna istället för det traditionella upplägget. Främsta syftet har varit att hitta en spelform, som håller de äldre juniorerna kvar i RM-spelet. Intrycken, som är blandade, finns anledning att återkomma till.

På pojksidan var det stor VTS-dominans på slutet, delvis beroende på ett par skadeåterbud. Favorittippade Felix Mörck/”Ville” Fridell vann enkelt i en rumphuggen final mot Simon Wibler/John Björksund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: