Nog med förslag

Det blåser hårdast på toppen, är ett ordstäv, som de senaste ordförandena i Svenska Tennisförbundet har tvingats erfara. Såväl nu avgående Stefan Dahlbo som hans företrädare Jan Carlzon har till och från känt av vindar av ishavskaraktär.

Spekulationerna kring efterträdare till Dahlbo har varit många. Namn som Stefan Edberg och journalisten/politikern Lars Adaktusson har förts fram. Stefan har klart avböjt.

Idag avslöjades valberedningens förslag på tennis.se, ett mycket bra förslag, tycker jag. Thomas Wallén, en go gubbe från Göteborg, bör ha de bästa förutsättningar att axla den krävande uppgiften.

Thomas Wallén har tennisen med sig hela vägen. Han har en spelarbakgrund av hög nationell klass, men framför allt en yrkeskarriär, som till stora delar handlar om tennis och framför allt internationell tennis med alldeles speciell tonvikt på Swedish Open i Båstad.

Den insats, som Thomas och vapendragaren Christer Hult har gjort i Båstad, är av världsklass. Alla erfarenheter och framför allt alla värdefulla affärskontakter, som Thomas har samlat på sig genom åren, är oskattbara i en ordföranderoll i Svenska Tennisförbundet. Därtill är han en osedvanligt behaglig och lättsam person.

Thomas Wallén är alltså valberedningens förslag. Därmed är, som det heter på sammanträdesspråk, ”diskussionen avslutad” och det är ”nog med förslag”. Årsmötet kan och bör välja Thomas Wallén.

Annonser

One Response to Nog med förslag

 1. Mats N skriver:

  Japp, håller med dig Åke. Det är ett gott förslag – men räcker det?

  Det finns fler i styrelsen som borde fundera på vad de tillfört, eller valberedningen och de röstande regionerna borde fundera på det?

  En annan sak som är intressant med såväl styrelse som valberedning är att ingen, förutom Anette Hedberg och Mats Petersson, har sin hemvist utanför de tre storstadsregionerna.

  Tennissverige någon?

  Risken eller chansen med Wallén i ledningen är ju också att de senaste årens ekonomiska misslyckanden snabbt täcks över. Om Wallén får 10% av de företag han haft med att göra i Tennis/Golf-sammanhang de senaste åren att satsa 10% av sina sponsorpengar från Walléns ordinarie vardagsevent på SvTF:s verksamhet så ökar han sponsorbudgeten i förbundet med råge?! Och då kommer även en handfallen generalsekreterare helskinnad ur situationen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: