Nja

Tävlingen i Strandbjörkshallen förra veckoslutet var första bekantskapen med den tävlingsform, som Tennis Syd sedan ett par år tillämpat som RM för 15-18-åringar. Intrycket blir ett nja.

Tävlingsformen som sådan, lagspel med förkortade matcher, är helt okay som alternativ till de traditionella formaten. Men att ha den som mästerskapstävling tycker jag är mer tveksamt.

Vidare är spannet 15 – 18 år mycket stort. Om de bästa 17-18-åringarna är med, vilket långt ifrån var fallet i Strandbjörkshallen, har 15. och 16-åringar inte mycket att hämta.

Just detta, att få de bästa 18-åringarna att fortsätta spela RM, var ett starkt skäl till ändringen. Från Småland deltog de bästa 18-årspojkarna, de överlägset vinnande VTS-arna Felix Mörck och Ville Fridell. Däremot lyste de bästa skåningarna med sin frånvaro, såväl på pojk- som flicksidan.

Ett alternativ att testa skulle kunna vara, att återgå till det traditionella upplägget, men med den ändringen att man, precis som i lagvarianten, spelar en riktig RM-tävling, d v s utan uppdelning. För att optimera reseavstånden i den vidlyftiga regionen bör tävlingsplatsen vara geografiskt central. Växjö är ett alternativ, som uppfyller detta önskemål.

För framför allt 15- och 16-åringar, där tappet är betydligt mindre än bland de äldre, är ett riktigt RM en vass tävling. 18-årsvarianten borde också kunna bli bra om än med lite färre deltagare.

Annonser

One Response to Nja

  1. Mats N skriver:

    Varför är RM ett problem överallt nu för tiden? Är det verkligen så svårt som klubb idag att bestämma för sina tävlingsspelare att serien inne och ute + RM inne + ute är basen i tävlandet efter det att man passerat klubbtävlingar etc?
    Spelaren representerar klubbben och om vi tycker RM och seriespel är bra är det bara börja styra. Man kan också diskutera en extra morot med mer betalt i form av poäng i dessa sammanhang. Men viljan verkar inte finnas??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: