Uttåg ur finrummet

Damlaget i Fed Cup har under ett antal år varit det bästa, och det enda i finrummet, Sverige kunnat visa upp i de internationella sammanhangen. Men nu är det över.

Svidande förlust mot Slovakien var under rådande omständigheter ingen sensation. Även med Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i laget hade det förmodligen varit små möjligheter att rubba slovakiskorna, som för övrigt också var åderlåtna.

Degraderingen till Europa/Afrika-gruppen innebär att Sverige går ner på en nivå, som knappast spelare av Johanna Larssons kaliber jublar över. Däremot är säkerligen det annorlunda upplägget med poolspel och därmed många matcher perfekt för det unga garde, som skaffat sig en nyttig erfarenhet i Slovakien.

Johanna behövs givetvis som ankare i laget för att greja en snabb återkomst till de fina salongerna. Däremot är det väl troligt, att Sofia Arvidsson tackar för sig för gott efter lång och trogen Fed Cup-tjänst.

Utanför den kvartett, som utgjorde laget i Bratislava, tillhör vår egen Kajsa Rinaldo-Persson dem, som närmast knackar på dörren. Valet stod förmodligen mellan Cornelia Lister och Kajsa, då Johanna tvingades lämna återbud. Rådande läge borde sporra VTS-tjejen lite extra.

 

Annonser

2 Responses to Uttåg ur finrummet

  1. mats n skriver:

    Jag kan inte låta bli att måla fan på väggen. En otäck känsla av att även Davis Cup-laget degraderas i höst smyger sig på. Ett enda återbud på topp 3 i laget och inget är givet?

  2. Olle S skriver:

    Håller med dig Mats!
    Också orolig för Davis Cup-laget. Det är lätt att bli förblindad av att Ymer vinner en match i BCN men bakom honom är det rätt tunnt och dubbelspelarnas bäst före datum är passerat även om tilltron får kvarstå tills motsatsen är bevisad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: