Hur står det till?

Tre svenska futuretävlingar i den s k Rising Star Tour är ett säkert tecken på att utesäsongen är igång. Som vanligt äger öppningen rum i Karlskrona med kvalstart i morgon lördag.

Lottningen till kvalet ger anledning till bekymmersamma framtidsfunderingar. Kvalet är nämligen inte fullt – på hemmaplan i Sverige. De tre högst rankade spelarna har bye. De inlottade svenskarna är dessutom av högst skiftande spelstyrka.

Svenska Tennisförbundet har ju under ett antal år medvetet satsat på att ge unga svenska spelare erfarenhet av internationellt motstånd och möjlighet att ta sina första ATP-poäng under trygga former hemma i Sverige. Satsningen har en icke försumbar prislapp.

Spelarna svarar alltså med att inte ens fylla kvalet. Vad är förklaringen? Hur står det egentligen till med svensk tennis? Har vi så få spelare med ambitioner att pröva sina vingar? Är suget att börja spela utomhus så tidigt som möjligt borta?

Annonser

2 Responses to Hur står det till?

 1. mats n skriver:

  Ett bevis på att något inte stårSrätt till – helt klart! Hög tid att skicka en passning till tränare o ledare som menar att de har hand om framtidens stjärnor. Det är säkert så att de tränar dem på ett rationellt sätt, men vägledandet med tävlingsplanering osv verkar vara bortglömt? Visst har vi i Sverige ett 50-
  tal presumtiva futurespelare?

  Sen är det mer än lovligt pinsamt att tennis.se inte skriver en enda rad om att ITF-spelet går igång? Visst, lottning utlagd men… Lite förhandshausse på sin egen satsning kanske? Lider m KTK! Och det får en att fundera på förbundets omtalade ”kommunikationssatsning” – igen… Bättre m Wallén vid rodret?

  P

 2. Olle S skriver:

  Jag förstår över huvud taget inte hur tävlingsplanering kan vara så till den milda grad på undantaget. Det verkar inte finnas någon som sätter ner foten och har en plan för sina spelare över huvud taget. Och det leder allt för ofta till att föräldrar kör runt små robotar som inte vet vart de skall, vem de skall möta, varför, eller vilka bollar eller underlag som gäller.

  Sen vad gäller futurespelet så har det nog sin funktion men samtidigt lite synd att behöva se namn som Eriksson mfl gamla godingar i lottningen. De borde vara förbi denna nivå nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: