Hoppet växer

rankI de pågående futuretävlingarna i Sverige, just nu med Båstad som spelplats, saknas landets tre högst rankade spelare. Detta är helt i sin ordning, om man studerar tabellen här ovan, som onekligen är angenäm läsning för hårt prövade svenska tennisfans.

Sammanställningen visar hur spelarnas ranking förändrats sedan ett år tillbaka. Två spelare på rätt sida om 200-strecket är givetvis en milstolpe att glädjas åt. Elias Ymers lyft med nästan 400 placeringar imponerar och ger framtidshopp.

Elias Ymer och Christian Lindell verkar definitivt ha passerat den allt annat än glamorösa futurenivån. Elias har ju t o m – inte utan framgång – prövat vingarna på ATP-touren under våren. Deras ranking öppnar dessutom för plats i kvalen till Grand slam-tävlingarna.

Patrik Rosenholm har även han gjort ett rejält rankinglyft. För Stockholmarens del är det dock en bit kvar till stabil challengernivå.
– – – – –
På damsidan har Kajsa Rinaldo-Persson fått sitt hittills bästa resultat, den fina semifinalplatsen i Kroatien, registrerad. Den leder till VTS-tjejens hittills bästa ranking, 727, ett avancemang på drygt 50 placeringar.

Annonser

One Response to Hoppet växer

  1. Mats N skriver:

    Intressant läge för Ymer – Lindell. Samtidigt skall båda försvara en del futurepoäng de närmsta månaderna. Tävlar de för tufft i ATP-kval och Challengers kan det bli nollor i protokollet och rankingfall. Gäller att våga satsa men också att våga gå ner och vinna matcher och poäng i lagom doser?!

    Övriga i gänget, Rosenholm, Ericsson, Arvidsson, Sekulic mfl har kanske peakat i sin karriär rankingmässigt? Desto roligare att se Simonsson leverera efter en anonym period. Frågetecken för Windahl och flera andra i den generationen som inte klarar att vinna särskilt många matcher på futurenivån än. Spelare som Mridha och Solberg har jobbat på lite i skymundan och kanske kan inspireras av Simonsson?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: