Som en ångvält

Semifinalplatsen i Kroatien för ett par veckor sedan var uppenbarligen ett tydligt genombrott för Kajsa Rinaldo-Persson. VTS-tjejen hade inte tidigare nått så långt på ITF-nivå, och denna veckan handlar det om minst dacapo i Båstad.

Oseedade Kajsa har hittills gått fram som en ångvält i den första av två ITF-tävlingar i den skånska tennismetropolen. Den solklara skrällvinsten, 6-3, 6-2, i öppningen mot toppseedade Ellen Allgurin imponerar eftertryckligt. Kajsa har aldrig tidigare varit i närheten av att ”röra” den tre år äldre och betydligt mer erfarna Smålandskollegan.

I de två följande omgångarna på vägen till semifinal har Kajsa gått fram i fortsatt utklassningsstil. Sex tappade games talar sitt tydliga språk.

Anmärkningsvärt är att två av spelarna i Sveriges senaste Fed Cup-lag är utslagna i Båstad. Förutom Ellen föll semiseedade Cornelia Lister i andra omgången mot Maja Örnberg, som därefter fick med två futtiga games mot Kajsa i kvarten. VTS-tjejen står uppenbarligen på tröskeln till FC-laget.

Det smakar onekligen mer för Kajsa i Båstad. Lycka till!

 

Annonser

2 Responses to Som en ångvält

  1. Philip M skriver:

    Mycket roligt med Kajsas framgångar. Vem är den bästa damspelaren genom tiderna från Växjö?

  2. Åke Magnusson skriver:

    Catrin Jexell och Jonna Jonerup, som spelade för VTS under studietiden på 90-talet, är de hittills bästa. Båda var som högst rankade under 200 på WTA-listan. Bland spelare fostrade i VTS är Kajsa den bästa genom tiderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: