Snacka om passion

För att lyckas i idrott eller på annat område i livet är passion för det man håller på med av avgörande betydelse. Därom torde samstämmigheten vara total.

På expressen.se finns en mycket läsvärd artikel med rubriken ”Jag hoppas att det här inte var slutet”. Den handlar om Jan-Ove Waldner, snart 50 år fyllda men fortfarande med samma glöd för bordtennis, som. då han var bäst i världen.

I artikeln skildras hur Waldner, som har vunnit allt som går att vinna inom sin sport, ställer upp för sin moderklubb, Spårvägens BTK, i en kvartsfinal i ett för en gammal världsstjärna oglamoröst SM-slutspel i Söderhamn. Än mer anmärkningsvärt är att han gör det 38 år efter debuten på samma plats.

Inte bara Waldner visar sin totala kärlek till sporten. Med i minibussen upp till Söderhamn är ytterligare en gammal världsartist, Mikael Appelgren. ”Äpplet” har rollen som coach för Spårvägen.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt att spela. Framför allt att spela med det här laget, att hjälpa min moderklubb, säger Waldner. I höst fyller ”det evigt gröna trädet”, som han så träffande kallas i Kina, 50. Ytterligare ett citat ur artikeln:

– Det spelar ingen roll om det är OS-final eller kvartsfinal mot Söderhamn, jag kör för fullt, jag vill vinna.

Mikael Appelgren visar sitt stora hjärta för bordtennisen inte bara genom sin coachroll i Spårvägen. Han passar också på, att eftertryckligt framhäva bordtennisens ledande globala ställning.

”Äpplet” har fortfarande svårt att smälta sin 85:e plats på DN:s ranking i höstas över de bästa svenskarna genom tiderna. Legendaren menar, att han blev sidesteppad till förmån för stjärnor i globalt betydligt smalare sporter, ett evigt men nog så intressant diskussionsämne…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: