Räddaren Lühr

Helgens världshändelse på Roland Garros såg ut att gå spårlöst förbi i måndagsmorgonens Sportpanelen i SVT1. Ungefär 14 av 15 minuter ägnades åt fotbolls-VM i Kanada och golf.

Räddaren blev Expressenkrönikören Mathias Lühr via ett stickspår. På den varje vecka återkommande slutfrågan ”Vem var veckans svensk?” svarade Lühr som siste man: Magnus Norman.

Hans kolleger Pamela Andersson och Chris Härenstam hade lanserat andra namn, På den minut, som återstod, var de snabba att rädda sitt skinn genom att  backa upp Lührs val.

Men trions tenniskunskaper verkar inte särskilt djupa. Deras försök, låt vara i all hast, att komma på någon mer än Magnus Norman och Jonas Björkman av de svenskar, som verkar som coacher på ATP- eller WTA-nivå , misslyckades.

Annonser

3 Responses to Räddaren Lühr

 1. Ola H skriver:

  SvT:s ”sportpaneler” är för evigt diskade och borde byta namn precis som ”TV4-Sporten”. Kalla saker vid sitt rätta namn om inte ambitionerna finns. Fotbolls/ishockey-panelen är väl det enda namnet som ger en fingervisning om vad det handlar om?!

 2. mats n skriver:

  Du har ännu inte kommenterat nyheten på tennis.se om att Ulf Dahlström får lämna sitt uppdrag, men vi är nyfikna på din åsikt.

  Omedelbar avgång o kryptiskt lite info skvallrar om en inte helt lycklig skilsmässa? Han har varit den i särklass mest anonyme GS förbundet haft o hans ambitioner, samt de förväntningar, som fanns på det kommersiella området har verkligen inte infriats.

  Hans ”ledarskap” är svårbedömt då personal, regioner m.fl inte märkt av honom. Nu får nytillträdde ordförande Walléns styrelse en enormt extra fin chans till nystart med en GS som är på spåret! Eller så sparar man in på tjänsten och använder medlen klokare?

 3. Sven-Erik skriver:

  Tennis i Sverige är ju en väldigt liten sport på elit/ proffs nivå. Däremot på motionsnivå är det ju flera hundratusen utövare. I klubbar/ regioner runt om i landet. Om nu den avgående GS:en har varit väldigt anonym så är väl det bara en spegling av det som rapporteras på tennisförbundets egen sajt, tennis.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: