Superviktig rekrytering

Det kom väl knappast oväntat, beskedet på tennis.se, att Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Ulf Dahlström lämnar sin post. Formuleringen kan knappast tolkas på annat sätt än, att Dahlström har fått sparken.

Rekryteringen av Ulf Dahlström efter den kontroversielle men handlingskraftige Henrik Källén sågs fram emot med höga förväntningar inom tennissverige. Den nye generalsekreteraren hade ett gediget CV med bl a tenniserfarenhet på alla nivåer.

Dessvärre har förväntningarna kommit på skam. Det har varit obegripligt tyst kring förbundets högste tjänsteman, allra mest externt. Inte heller internt har han gjort några tydliga avtryck.

Nye förbundsordföranden Thomas Wallén verkar ha tennissveriges fulla förtroende. Rätt nyrekrytering på GS-posten är av fundamental betydelse för fortsatta förhoppningar om en ljus framtid för svensk tennis.

Jonas Arnesen lanserar ett intressant namn. Marcus Norman, lillebror till i tennissammanhang mer kände Magnus, är idag driftig, iderik och uppskattad generalsekreterare i bandyförbundet.

Marcus Norman, om han är intresserad och tillgänglig, och Thomas Wallén låter som parhästar med kapacitet att kunna åstadkomma en efterlängtad nystart på högsta svenska tennisnivå.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: