Ett namn ytterligare

Extern eller intern rekrytering? Inom Svenska Tennisförbundet bör frågan vara högst relevant, då det gäller den heta uppgiften att utse ny generalsekreterare.

Thomas Wallén har ju antytt, att han är beredd att fungera mer som en arbetande ordförande än sina företrädare. Det ligger förstås nära till hands, att han i en sådan roll avlastar generalsekreteraren ansvaret för sponsorfrågorna, ett område där den trivsamme Göteborgaren har dokumenterat stor erfarenhet och skicklighet.

Generalsekreteraren kan under dessa förutsättningar tilldelas mer rent tennisoperativa uppgifter. Om en sådan arbetsfördelning görs, ligger det nära till hands, att se sig om efter en ny GD i de egna leden.

En intressant person under dessa premisser är Christer Sjöö. Christer jobbar sedan regionaliseringens införande som verksamhetschef i Tennis Syd. Posten kan ses som en GS-roll i miniatyr jämfört med den i tennisförbundet.

Christer Sjöö sköter sina uppgifter med största skicklighet och engagemang. Han besitter stort och brett tenniskunnande. Han är idérik och formellt mycket kompetent. Därtill har han ett lika respektingivande som lättsamt sätt i umgänget med klubbföreträdare och annat tennisfolk. Christer Sjöö är ett välkänt och aktat namn långt utanför Tennis Syds gränser.

Thomas Wallén och Christer Sjöö har alla egenskaper som krävs för att bli ett dubbelpar, som har de bästa förutsättningar att höja temperaturen i tennissverige.

Med detta sagt, ingen skugga över Marcus Norman. Det handlar om huruvida förbundet väljer intern eller extern rekrytering.

Annonser

2 Responses to Ett namn ytterligare

 1. Mats N skriver:

  Funderingar om GS-frågan är intressant och kan absolut hitta argument för båda de kandidater som du presenterar men de har det kanske lite för bra där de är för närvarande och vi lär nog få vänta på ett besked?

  Undrar till exempel hur avgångsvederlaget för Dahlström ser ut, det är dyrt att betala dubbla löner…

  Under en period har vikten av bra kontakter med näringslivet varit allena rådande premisser när styrelseledamöter och en del andra rekryteringar gjorts till tennisförbundet*. Resultatet har många gånger varit mediokert till katastrofalt*. Nu är det dags att rekrytera en bra ”människa” som kan leda och lyssna. En som kan tennis och som kan coacha personal och regioner. Om vi tillsammans gör rätt saker rent tennismässigt kommer förtroendet och då, först då, kan vi vänta oss ökade sponsorintäkter?

  Jag hoppas också att det blir en öppen rekrytering. Visst kan man behöva sondera terrängen och kanske headhunta men det finns kanske namn som nu är intresserade och då skall inga dörrar stängas. I Tennissverige finns en hel del kompetens och plötsligt lockar kanske engagemang i toppen då även ordförandeposten är förnyad. Jag har ytterligare ”interna” namn jag kan tänka mig men avstår att spekulera innan vi vet hur inriktningen är tänkt. Det är i alla fall ganska lätt att ta fram vad man INTE bör söka för typ till GS-jobbet. De två föregående figurernas tafatta och märkliga ”kvaliteter” behöver vi inte igen. Domen över Källén var tuff. Bör Dahlström ges ett bättre betyg? Källén genomförde två konkreta saker. Dahlström lämnar efter sig… Ja, vadå?

  * Det är upp till var och en att betygsätta vad tex Ulf Dahlström, Stefan Dahlbo, Martin Söderström, Martin Nilsson m.fl bidrog med i ekonomisk riktning.

 2. Ola H skriver:

  Då vill jag komma med ett förslag, Maria Strandlund. Dels är det dags att bryta gubbväldet och dels är det en genuin tennismänniska som dessutom går hem hos media och spelarna. Jag tror också bland klubbfolk.

  Håller dessutom med Mats och tror inte att Marias ev bristande erfarnehet i det kommersiella behöver betyda någonting alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: