Tre generationer Holm

Efter fyra dagar på Drivan och första veckan av Båstadtennis är det bestämda intrycket, att tävlingens organisation har steppat upp alldeles markant. Genuint tennisfolk på strategiska positioner är en förklaring.

Spindeln i nätet är den outtröttlige Henrik Holm, som sedan några år tillbaka sköter det mesta på Drivananläggningen. Vid sin sida har han gediget tenniskunnige Bengt Helmersson, som numera kan titulera sig professionell tävlingsledare.

För ett antal år sedan kunde man bland mycket annat reta sig på alldeles för många trötta och oengagerade matchledare. Årets stab med bl a välkända ansikten som Jonas Svensson och Mimmi Wikstedt agerar alert, kunnigt och trivselskapande.

Somliga mindre erfarna matchledare delar visserligen ut en eller annan varning för mycket, men det är bra mycket bättre än passivt agerande. Alla ser till, att  tempot är högt i jobbet mellan matcherna inklusive vattning.

På tal om Holm. I torsdagens final i pojkarnas 18-årsklass, som jag följde i sin helhet, agerade Henriks tennisspelande son Axel i domarstolen, inte utan pondus. När bansopning bedömdes nödvändig inför avgörande set, ryckte farfar Christer, 75, in och tog linjerna. Tre generationer Holm sätter alltså sin prägel på Drivan och Båstadtennis.
– – – – –
Överkurs: Henrik Holm var som bäst nr 17 på ATP-listan och verkade efter karriären under många år som förbundstränare. Christer Holm var svensk toppspelare under och efter Schmidt/Lundqvist-epoken och gjorde bl a 2 Davis Cup-matcher.

Annonser

2 Responses to Tre generationer Holm

 1. Mats N skriver:

  Kul att höra om genuina människor. Många av dagens juniorer har väl knappt dragit en bana? I alla fall inte vattnat eller vältat en på våren?

  Tråkigare är dock att konstatera att en av de största juniormanifestationerna inte uppmärksammas på förbundets hemsida. En direktlänk till lottningen hade väl inte gjort ont och ngt litet om hur tävlingen utvecklar sig vore väl på sin plats?

  I skrivande stund inleds kvalet i Ystads ITF-tävling. Inte heller denna omnämns på tennis.se och en lottning får man söka sig till via den diskreta länken ”internationella tävlingar”. Man kan konstatera två saker; förbundet gör ingen bra reklam för sin egen tävling och skriet efter fler internationlla tävlingar kan tystna tills kvalen är fulla?

  Rapporteringen från den här typen av evenemang var i alla fall klart bättre på ”gamla tennis.se:s” tid!

 2. sven d skriver:

  Jag undrar också vad som händer med förbundets webbsatsning. Om man köpt extern hjälp och ändå inte gjort mer på ett år är det väl dags att utvärdera!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: