Äntligen

Fotboll, handboll och speedway upptog nästan all uppmärksamhet. Söndagens Sportnytt på SVT1 hade inte utrymme för den mest glädjande händelsen i svensk tennis på i det närmaste fyra år.

Den tennisintresserade TV-tittaren fick gå till text-tv för att ta del av Elias Ymers stora framgång i Caltanissetta på Sicilien. Titlar på challengernivå är inte vardagsmat i svensk tennis. Senaste vinnaren var Robin Söderling 2009. Till skillnad från Elias var Robin då etablerad spelare på ATP-touren.

Turneringssegern i Italien känns tveklöst som Skarasonens största framgång hittills. Att vinna en vass Challenger är en större bedrift än att kvala in i en Grand Slam. Belöningen, hela 125 ATP-poäng – hälften så många som vinnarpoängen i t ex Swedish Open – för upp Elias i greppbar närhet av 100-strecket på ATP-rankingen.

Elias Ymers första halvår 2015 och i synnerhet den senaste veckan visar med all önskvärd tydlighet, att han inte bara har etablerat sig på Challengertouren.  Mycket pekar på, att 19-åringen med stormsteg är på väg att infria det, som svensk tennis suktat så länge efter, att bli en spelare med ATP-touren som arbetsfält.

Elias Ymers framgångar är hett efterlängtade i hela tennissverige. Inte minst bör de innebära, att temperaturen höjs rejält inför årets Swedish Open. Båstadpubliken har varit svältfödd på svenska glädjeämnen ända sedan Robin Söderlings grandiosa uppvisning 2011.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: