Framtidshopp

Finalen i Båstadtennisens pojksingel 18 för en knapp vecka sedan ger anledning till reflexioner med positiva förtecken. Aktörer var Dragos Madaras Helsingborg och Filip Malbasic SALK.

Matchen var måhända ingen absolut toppfight, men den innehöll inslag, som man saknat i svensk juniortennis på alla nivåer under alltför lång tid. Många, som följer juniortennis i Sverige, har alltför ofta bekymrat sig över ett okontrollerat bankande från baslinjen i ett alldeles för hårt slagtempo och med för hög felprocent som följd.

De båda Båstadfinalisterna agerade i högt tempo men med mycket bra bollkontroll. Det var hoppingivande att följa deras långa och intensiva dueller.

Det man kan efterlysa lite mer av, är försök till öppningar och ökad variation. Finalspelet gick överlag lite för rakt. Den säkerhet, det tempo och den fightervilja, som aktörerna visade, är emellertid en förträfflig grund för att utveckla och höja deras spelstyrka.

Speciellt den vänsterhänte vinnaren, svensk-rumänen Madaras, har alla möjligheter att utveckla linjerna och variationen i sitt spel bara genom att komma lite längre in i banan. Madaras gjorde ju för övrigt stor sensation genom att gå till final i den andra av två futuretävlingar i Båstad för en knapp månad sedan.

Madaras och Malbasic är intressanta framtidsnamn. Malbasic är bara 17 år liksom Mikael Ymer, den allra bäste, som inte spelade i Båstad.

Annonser

One Response to Framtidshopp

  1. Mats N skriver:

    Får HTK-aren ett wc till atp-kvalet som brukligt är? Har inte läst ngt om det men vore kul att se honom där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: