Hårda bud i Ystad

25 000-dollarstävlingen i Ystad ger anledning till funderingar. Ett jättestort svenskt glädjeämne noterades. En reflexion om nivåskillnader och en om vakanser i startfältet inställde sig med självklarhet.

Åtta av tio svenskor i huvudtävlingen rök redan i första omgången. En av dessa var vår egen VTS-are Kajsa Rinaldo-Persson. Kajsa fick bara med ett enda game mot meriterade fransyskan Matilde Johansson, som har svenskt påbrå. En annan snabb sorti gjordes av Sofia Arvidsson, som har det jobbigt just nu.

I Båstad för ungefär en månad sedan, då nivån var 10 000 dollar, firade ju Kajsa stora triumfer med en turneringsvinst och en finalplats. Ystadtävlingen understryker med all önskvärd tydlighet, att skillnaden mellan de båda tävlingsnivåerna högst markant. Andra svenskor, som fick respass direkt var t ex Ellen Allgurin och comebackande Hilda Melander.

Av de två, som överlevde inledningen, tog det slut för Susanne Celik i andra rundan. medan Rebecca Peterson gladde stort genom att gå hela vägen. Järfällatjejen finalvann klart över just Matilde Johansson. Rebecca tappade för övrigt inte set i hela tävlingen.

19-åriga Rebecca Peterson framstår alltmer som vår nästa WTA-spelare. Hennes start i Collector Swedish Open i Båstad om några veckor emotses med spänning och förväntningar.

Det var pinsamt, att läsa lottningsträdet för kvalet. Hela 11 platser var vakanta. Även om nivån är hög, bör ju svenska tjejer fånga tillfället att känna på hetluften, när möjlighet serveras på hemmaplan.
– – – – –
De svenska tjejerna får en ny och nyttig möjlighet att pröva sina vingar i ytterligare en 25 000-dollarstävling i nästa vecka. Pålsjö i Helsingborg blir spelplats.

Annonser

One Response to Hårda bud i Ystad

  1. Mats N skriver:

    Inte fullt i Pålsjökvalet heller va?
    Dags att minska antalet ITF-tävlingar ist för att öka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: