Intressant 15-åring från Värmland

I värmländska Filipstad lades på sent 80-tal grunden till en tenniskarriär, som ledde till översta världstoppen. Magnus Norman är en av knäckebrödsstadens stora söner tillsammans med t ex Nils Ferlin, John Ericsson och Jonny Nilsson.

Drygt 6 mil sydväst ligger Kil, som är känt för att olympiske guldmedaljören Stefan Holm hade Kils AIK som klubbadress. Ett annat namn med klubbadress i den värmländska järnvägsknuten – Kils TK – att lägga på minnet är Anton Örnberg, 15 år.

Den för sin ålder osedvanligt trygge värmlänningen imponerade stort i 15-årsfinalen av SEB NG Cup på Drivans bana 1. Johan Garpered Stockholm, Sverigeetta i åldersklassen och även han med hög framtidspotential, tvingades ge sig mot den kloke Anton i en mycket löftesrik tillställning.

Den unge värmlänningen imponerade stort genom sitt filbunkslugna och målmedvetna agerande på banan matchen igenom. ”Nästa boll” tycktes gälla hela vägen. Inte ens när matchbollen var vunnen märktes några synbara åthävor. Sällan har man sett en mer balanserad vinnare i en stor svensk juniortävling.

Anton Örnberg har en bred slagrepetoar med en tung inside out-forehand som vinnarvapen. Båda finalisterna höll ett för 15-åringar imponerande högt tempo utan att ge avkall på säkerheten.

Nåja, sakta i backarna! Vägen mot de stora arenorna är långtifrån utstakad för dessa båda tonåringar, men de ingår tvivelsutan i ett just nu ganska intressant sparkapital, som svensk tennis förfogar över.
– – – – –
Att följa bra tennis blir extra angenämt, om man gör det i trevligt och kunnigt sällskap. På Drivan hade jag Pontus Norberg, numera förbundsanställd med bl a ansvar för den aktuella åldersgruppen som stolsgranne. Senare på dagen i Pålsjö var det lika givande att samspråka med Magnus Larsson och Calle Hageskog, vilka ju numera har Sofia Arvidsson under sitt beskydd.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: