Något måste göras

Nej, det var långt ifrån SM-värdigt. Något radikalt måste göras snabbt, om tennisen skall fortsätta att vara en del av SM-veckan.

Ingen skugga dock över föredömliga Fair Play TK, som helt tipsenligt blev både herr- och dammästare i Sundsvall. Herrarna ”snubblade” visserligen bort ett par individuella matcher, men var uppenbarligen helt ohotade. På damsidan var överlägsenheten pinsamt stor.

På sammanlagt sju individuella matcher – dubbeln spelades inte i finalen – släppte de skånska damerna blott 9 games. Inget enda set var i närheten av jämnt. Ett sådant facit av en SM-final är inte värdigt en stor och bred idrott som tennis.

Under förutsättning att tillräckligt många av de större klubbarna vill följa Fair Plays exempel och sata också på seriespelet ute, skulle en sådan här modell för kvalificeringsförfarandet till slutspelet kunna vara möjlig:

12 klubbar delas upp i två grupper, en i söder och en i norr precis som i inomhusseriens div. 1. Två varianter kan tänkas beträffande spelformatet, beroende på hur mycket kalenderutrymme som finns tillgängligt.

Om två helger kan avsättas, spelar man i serieform med två sammandragningar lördag-söndag och den femte matchen mitt i veckan. Med bara en helg tillgänglig väljer man cupform på en och samma spelplats med två seedade lag som börjar på lördagen. De övriga spelar sin första match på fredagen.

Den föreslagna modellen kan infogas som toppen på det existerande seriesystemet. Upp- och nedflyttning kan, när första spelåret är genomfört, tillämpas på konventionellt sätt.

 

Annonser

2 Responses to Något måste göras

  1. magne skriver:

    Skulle vara roligt och höra din kommentar varför inte Växjö har något lag i serien.

    • Åke Magnusson skriver:

      Växjö TS har, i likhet med många andra större klubbar, haft låg prioritering på uteserierna under en lång följd av år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: