Fortfarande magert

Den svenska Wimbledoninsatsen på seniorsidan kan, som så ofta på senare år i Grand Slam-sammanhang, summeras redan innan den andra spelveckan drar igång. Jag bortser från mixedklassen, som knappast kan tas på fullt allvar.

Elias Ymers insats var givetvis ett stort glädjeämne. Bara att kvala in för tredje gången på raken i GS-samanhang och på tre olika underlag är imponerande starkt. Att dessutom ta hem just första setets tiebreak mot en spelare av Karlovics kaliber lovar mycket gott.

I övrigt finns dessvärre inget att yvas över. Grusspecialisten Christian Lindell hade som väntat inte tillräcklig kapacitet på Londongräset. Svensk-brassen är begränsad på andra underlag än gruset.

Robert Lindstedt, som har figurerat i tre Wimbledonfinaler, har det trögt just nu. Respass i andra omgången tillsammans med Jürgen Melzel var nog riktigt tungt. DC-partnern Johan Brunström lyckades inte kvala in.

Damerna, läs Sofia Arvidsson och Johanna Larsson, har ju hållit de svenska ställningarna hyggligt under de mörka åren på herrsidan. För tillfället ser det dystert ut även här. Johanna söker fortfarande formen efter skadeuppehållet. Sofia har sannolikt gjort sitt i GS-sammanhang.

Precis som bland herrarna finns det dessbättre en hel del att hoppas på. Men det gäller även här att ha tålamod. Ett knippe talanger, inklusive VTS-aren Kajsa Rinaldo-Persson, är på gång, men vägen är lång och törnebeströdd.
– – – – –
En framgång för lillebror Mikael Ymer i andra veckans juniorklasser är en nåd att stilla bedja om…

Annonser

One Response to Fortfarande magert

 1. Mats N skriver:

  Dina tre senaste inlägg visar på något mycket allvarligt. Svensk tennis är ofattbar tom och innehållslös på seniornivå. Antingen spelar man i USA på College, eller så är man proffs med världsranking, eller så spelar man inte alls – alternativt lirar lite men tävlar ingenting.

  Just nu hyses det ett visst hopp inom tennisfamiljen med förväntningar på en delvis ny styrelse och ett absolut nödvändigt avslut med en fullständigt hopplös ”VD”. Dessutom så låter både Ymer, Lindell och Peterson höra om sig jämte den enda världsstjärnan Johanna Larsson. Våra bästa dubbelkillar, Lindstedt och Brunström, verkar vara på nedgång. Men ser det bra eller dåligt ut?

  Det har ju dessutom låtit bra från förbundshåll när det handlat om juniorresultat de senaste åren men kommer de att växa ut till seniorelit? Resan är lång och därför är det oerhört synd att vi inte har en bredare svensk seniorelit. Före 1990 var klass II-listan en imponerande läsning av gedigna spelare som härdade varandra och kommande juniorer i såväl seriespel som i sommartourtävlingar. Lite yngre spelare kunde möta luriga gubbar i klass III-tävlingarna.

  Även om det finns lite av detta så hastar spelare påhejade av både tränare och föräldrar hellre till Tenniseurope-spel än möter Kalle Karlsson 33 år i en HS B någonstans i Sverige. Vad som är bäst får var och en lura på men vad som är billigast är givet. Bredvid HS-B spelet kan junioren även spela HD, pojksingel och pojkdubbel och få mycket matcher.

  Det jag inte förstår är att inte klubbar, eller du Åke, diskuterar tävlingspalnering och upplägg mer? Dessutom finns en viktig sak att påpeka, spelaren representerar alltid sin klubb och klubben bör mao bestämma rätt mycket om hur tävlingsspelet skall se ut men ingen verkar våga styra och tro på en idé längre?

  Jag tror dagens juniorer får svårt att ta klivet in i seniortennisen när de inte härdas av några bra seniorer på hemmaplan. Jag tycker precis som många andra att SM-erfarenheten är ett pinsamt exempel på hur vi slarvat bort något viktigt och nyttigt. Jag tror att såväl Rebecca som Ymer x 2 kan nå topp 100 inom ett par år men det är ingen garanti och att tro på fler är att hoppas på för mycket?
  Jag tror det är dags att titta i backspegeln lite igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: