Vasst Båstadkval

Kajsa Rinaldo-Persson var en av fyra svenska tjejer, som tilldelades wild card till kvalet i Collector Swedish Open. Ellen Allgurin klarade kvalgränsen av egen kraft.

Den stora publikuppslutningen kring nedre banorna i Båstad kunde konstatera, att årets kval håller hög nivå, ett faktum som bl a Kajsa smärtsamt tvingades notera. Motståndaren, italienskan Alberta Brianti, är seedad nia i kvalet, men ligger så högt som runt 180 på WTA-rankingen.

Italienskan spelade en högst sevärd tennis med en ganska flack forehand som bästa vapen. Den skurna backhanden varierades effektivt med läckra stoppbollar. Hennes breda slagrepetoar ackompanjerades av kvicka fötter.

Kajsa saknade vapen för att ta upp kampen med sin bollbegåvade motståndare. Precis som i Helsingborg för ett par veckor sedan fick man intrycket, att VTS-tjejen letar efter formen. Antalet oprovocerade misstag var t ex alldeles för stort.

Cornelia Lister var den enda i den svenska kvintetten, som överlevde i den tuffa konkurrensen. Fair Play-tjejen visade många goda kvalitéer, då hon betvingade tredjeseedade vitryskan Aliaksandra Sasnovich.
– – – – –
På förekommen anledning: Ken Rosewall har aldrig vunni Wimbledon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: