Primadonnan har gjort entré

Det är bara att konstatera. Båstadpubliken ger sig på nåd och onåd för Serena Williams.

När det var dags för suveräna världsettans öppningsmatch i Collector Swedish Open var, trots kylslaget väder och anonymt motstånd, läktarna om inte knökfulla så dock mycket väl besatta. Som sig bör, när en av världens främsta idrottskvinnor är på plats.

Damtennisens stora primadonna gjorde entré som det anstår en världsartist. Den färska Winbledonsegrarinnan uppträdde så som det krävs på All England Tennis and Croquet Club men ingen annanstans, i helvitt. Inte alls opassande.

Matchen då? Ja, Serena behövde förstås inte förta sig mot kvalspelaren Ysaline Bonaventure. Belgiskan gjorde sin debutmatch på WTA-touren, men agerade efterhand helt respektlöst och bidrog till att publiken även fick tennismässig behållning.

För Serena Williams var öppningsmatchen en perfekt övergång från det snabbare gräset i London till det långsammare gruset i Båstad. För världsettan, som aldrig är sen att ge Båstad lovord, blev det en högst behaglig resa.
– – – – –
Den förväntade drömfinalen mellan Williams och Samatha Stosur gick om intet redan på onsdagen. Den mycket meriterade australiensiskan föll sensationellt mot Sofia Arvidssons banekvinna Lara Arrubarrena. Första setet i den matchen var av mycket hög klass och med stort underhållningsvärde. Spanjorskans fortsättning blir intressant att följa.

Annonser

One Response to Primadonnan har gjort entré

  1. Peter H skriver:

    Var det någon som egentligen blev förvånad att Serena bara spelade en match, låtsades att hon åter igen älskade Båstad och sedan tog sina 3 miljoner och åkte hem ? Arrangörerna delade ut plakat och amerikanska flaggor till familjer som blev uppmanade att stå och vänta på Serena och Co utanför hotellet vid stjärnans ankomst. Allt för att media skall kunna förmedla ut att det finns en speciell relation mellan Sverige och Serena. När sedan Serena tre dagar senare kliver in på centrecourt och tar farväl av sina supporters i 3 min så ger hon inte ungdomarna på första raden med autografblock en enda blick. Att Serena inte skulle spela mer än en match var inte direkt en blixt från en klarblå himmel. Signalerna hon lämnat redan från i måndags har varit tydliga och enkla att tolka. Farväl Serena och ta dig inte besväret att komma tillbaka som spelare till Båstad. Vi ser hellre på lite mindre färgstarka deltagare som älskar varje minut på banan, och dessutom genom sin attityd mot publiken får äkta supporters.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: