Fortfarande tunt

Visst finns det en hel del att glädja sig åt i svensk tennis just nu. Namn som Ymer x 2, Lindell och Peterson (Jonas Arnesen har lärt oss att uttala namnet precis som det skrivs) inger framtidshopp.

Vidare är ju Johanna Larsson på väg att stabilisera formen efter skadeuppehållet. Helsingborgstjejen är ju vår enda topp 100-spelare alla kategorier och har i morgon chansen att vinna sin första WTA-titel.

Men allt är inte solsken. Markus Eriksson är förstås att gratulera som innehavare av det tredje wild cardet till Skistar Swedish Open. Valet följs dock av betänkligheter. Det visar med all önskvärd tydlighet hur tunt det fortfarande är bakom Elias Ymer och Christian Lindell.

Göteborgaren är för tillfället rankad runt 540 och har inte haft något bra 2015 så här långt. Siste seedade kvalspelaren, fransmannen Constrant Lestienn, ligger ungefär 200 platser högre på ATP-listan. Eriksson skulle alltså inte vara i närheten av att bli seedad i kvalet. Å andra sidan, något bättre svenskt alternativ fanns knappast att diskutera.

Det skall i sammanhanget sägas, att lillebror Mikael Ymer inte är aktuell för spel i Båstad på grund av kollision med Junior-EM. Jag vill tro, att friplatsen hade gått till honom, om han varit tillgänglig.
– – – – –
Lördagens stora utropstecken var publiktillströmningen. Herrarnas kval fyllde alla stolar vid nedre banorna. Serena Williams sorti satte förstås spår runt centercourten men glädjande nog inte så mycket. Uppskattningsvis drygt 3/4 av platserna var besatta under Johanna Larssons semifinal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: