”Gusten” efterlyser positiv attityd

Magnus Gustafsson, den fyrfaldige Swedish Openvinnaren, är en herre fullproppad av synpunkter och idéer både rörande tennis och idrott i allmänhet. Hans krönikor i Svenska Tennismagasinet är mestadels mycket läsvärda.

I dagens programblad i Båstad tar han till orda i debatten kring sakernas tillstånd i svensk herrtennis. ”Gusten” menar, att det gnälls alldeles för mycket såväl i media som inom tennisfamiljen. Därom kan man nog med lite eftertanke hålla med, men samtidigt är det viktigt att vara självkritisk och se obehagliga sanningar i vitögat.

”Gusten” menar, att det även för ett tränat tennisöga inte är alldeles enkelt att skilja på en spelare rankad runt 500 och en annan i närheten av 100-strecket. Han betonar också, att i en jämförelse med motsvarande nivå i lagsporter borde spelare på 500-nivå i en global sport som tennis ha betydligt högre status än vad som är fallet.

Om man ser på kvalet i Båstad, som höll hög kvalité på toppen, var 6 av de 8 seedade spelarna – rankade mellan 124 och 342 – framme i final. Endast erfarne tysken Julien Reister, som har varit borta från touren, bröt mönstret bland dem, som gick in i huvudtävlingen. Spelare på 500-nivå hade alltså inte särskilt mycket att hämta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: