Ymer vs Zverev

Spanjorer, som har blivit inventarier i Swedish Open, får ursäkta. Tisdagens två intressantaste matcher hade framtidskapital som största intresse och behållning.

Fastän de spelade i matcherna efter varandra, var det lite av Elias Ymer vs Alexander Zverev på centercourten. Det var intressant, att jämföra svensken och den ett år yngre tysken, två av de intressantaste framtidsnamnen på touren. Förutsättningarna var förvisso olika, men den här gången gjorde Zverev ändå det starkaste intrycket.

Zverev mötte landsmannen och kvalaren Julian Reister, medan Ymer hade sjätteseedade brassen Thomas Bellucci på sin lott. Tyskmötet var säkerligen prestigeladdat, och vidare är Reister, som gjorde en mycket bra match, klasser bättre än sin för tillfället usla ranking.

De båda tyskarna etablerade en högst sevärd kamp. Den unge Zverev var illa ute efter att ha tappat det första setet i tiebreak. Han visade imponerande mental styrka i den andra akten för att sedan ta kommandot i skiljesetet.

Elias Ymer exponerade en hel del kvalitéer i första set, bl a en vass förstaserve och bra sting i grundslagen. Efter att ha blivit breakad av den starkt spelande Bellucci tidigt i andra set gick luften ur svensken på ett lite oroväckande sätt. Avslutningsgamen vill han nog glömma så fort som möjligt.

Jag hade tenniserfarne Jan Anders Haag som bänkgranne. Han har följt och följer bröderna Ymer sedan barnsben och var inte speciellt förvånad över matchförloppet. Haag menar, att det fortfarande är höga berg och djupa dalar i Elias´spel. Slutfasen i dagens match var dessvärre en djupdykning.
– – – – –
Publikuppslutningen var god på de första två matcherna. Däremot var det betydligt glesare, då de avsevärt namnkunnigare spanjorerna Almagro och Verdasco tog vid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: