Spännande framtidsman

Thomaz Bellucci har så här långt profilerat sig som den store svenskdödaren i årets Swedish Open. Idag mötte han emellertid sin baneman i form av storlöftet Alexander Zverev.

Den 18-årige tysken är hitintills den stora behållningen i årets tävling. Första setet i dagens kvartsfinal var det bästa under veckan så här långt. Zverev imponerar med ett för åldern synnerligen klokt och moget agerande. Slagrepetoaren har inga brister och fotarbetet är av hög klass. En blivande topp 10-spelare är ingen djärv gissning.

Efter att ha tappat första set med minsta möjliga marginal såg den unge tysken hängig ut i inledningen av den andra akten. Man var beredd att skriva in Bellucci på en semifinalplats. Men skenet bedrog. Zverev bet ihop på ett imponerande sätt och vände matchen, delvis med hjälp av en olycklig Belluccisvacka.

Trots att många seedade spelare fallit ifrån, har morgondagens semifinaler förutsättningar att bli högst intressanta. Zverev mot Tommy Robredo blir en generationernas kamp och ytterligare ett intressant test av den unge tyskens framtidkapacitet.

Den excentriske fransmannen Benoit Paire gjorde ett bedrövligt framträdande mot Markus Eriksson men har därefter uppfört sig fullt normalt i två matcher, och vid sådana vätskor är fransmannen en högst kapabel spelare. Titelförsvararen Pablo Cuevas får dock hållas som favorit till den andra finalplatsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: