Mångsidig fransk vinnare

Vinnarrullorna i Swedish Open fick på söndagen ett lika sensationellt som i finalen publikfriande nytt segrarnamn. Benoit Paire överraskade de allra flesta på Båstads Tennisstadion genom att spela hem sin första ATP-titel.

Tommy Robredo, tävlingens verklige trotjänare, gällde som finalfavorit och var uppenbarligen mycket sugen på en tredje titel i Båstad. Den långe och oberäknelige fransmannen ville emellertid annat.

Paire lyckades, precis som i semifinalen mot Pablo Cuevas, trasa sönder Robredos normalt mycket stadiga baslinjeagerande. När fransosen spelar, som han gjorde i slutet av tävlingen, är han synnerligen sevärd och bjuder på massor av tennisgodis.

Backhanden var hur  vass och stadig som helst. På forehandsidan är det bitvis lite fladdrigt, men även från det hållet kom vinnare. Stoppbollarna, som måhända ibland används alltför frekvent, är läckra och följs upp på ett mycket skickligt sätt.

Serven är ett grovkalibrigt vapen i den långe fransmannens slagrepetoar. Precis som tidigare i veckan var den vinstgivande i avgörande skeden. Signifikativt nog satte han punkt för finalen med två perfekta serveäss.

De yttre förutsättningarna var allt annat än inbjudande. Trots mycket besvärande vind och regntung bana bjöds på en högst sevärd final, dessvärre inför alldeles för liten publiktillströmning.

Benoit Paire är förste fransman att vinna i Båstad sedan 1981, också det ett regnigt år. Då vann Thierry Tulasne en måndagsfinal mot Anders Järryd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: