Kritisk Lindstedt

— Att folk inte skulle vilja komma och kolla på dem — då är det inga tennisfans. Då är det inga idrottsfans. Det köper jag inte.

Dubbelspelaren Robert Lindstedt uttalde sig så här för Helsingborgs Dagblad, då det stod klart, att inga svenska spelare fanns kvar från kvartsfinalnivå i Swedish Open – varken i singel eller dubbel. Frågan gällde hur detta faktum skulle påverka publiktillströmningen under resten av veckan.

På ett sätt kan man reservationslöst hålla med Lindstedt. Det är ju tennis på hög världsnivå, som bjudits på Båstads tennisstadion den gångna veckan. Två futtiga tillfällen per år har vi möjlighet att följa spel på denna nivå live i Sverige.

Även den mest sparsmakade måste tillstå, att det har varit mycket god kvalité på spelet i Båstad. Om man t ex leker med tanken att försöka sätta en dagsaktuell rankingplacering på sensationsvinnaren Benoit Paires insats i finalen, skulle fransmannens nivå bli väsentligt högre än aktuell position. Spelkvalitén i slutronden måste ha gått hem hos kräsna finsmakare.

Betydelsen av svensk medverkan kan dock inte bortses från. Det ligger i sakens natur, oavsett idrott, att nationellt inslag är en stark intressehöjare och publikdragare. Vi är inte där ännu på herrsidan men på god väg…

Typiskt exempel på hemmainslagets betydelse är damtävlingen, som lyftes kollossalt av framför allt Johanna Larsson. Även Rebecca Peterson bidrog starkt till publiksuccén. I sanningens namn hade nog Serena Williams redan före sitt avhopp ”sålt” en och annan biljett till slutdagarna.

De allt annat än inbjudande väderförhållandena bidrog givetvis till, att det var glest besatt de sista dagarna. Icke desto mindre tycker jag i grunden som ”Robban”. Det borde ha varit bättre uppslutning av genuina tennisfans på läktarna i Båstad, framför allt i söndags.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: