14-årigt slovakiskt löfte i Strandbjörket

Att vara helt utan uppdrag i Växjö TS känns ofta tomt, speciellt då det är tävling. Men den annorlunda situationen har dessbättre vissa fördelar.

Det blir gott om tillfällen att se på tennis, vilket ju inte är fy skam. Vidare uppstår lägen för givande pratstunder med tennismänniskor, som man inte träffar dagligen.

Den förste, jag stötte på igår då Glimstedt Open startade i Strandbjörket, var tränarprofilen Rikard Allgurin. Rikard satt på en av bänkarna bakom bana 2 och följde en liten 14-åring från Slovakien, Viktoria Morvayova, i damkvalet.

För den, som inte är uppdaterad, skall sägas, att Rikard tillhör en av de finaste årgångarna i småländsk tennis, de som är födda 1966. Stefan Edberg är givetvis det stora namnet, men Rikard från Huskvarna och Peter Svensson från Smålandsstenar tillhörde också översta Sverigetoppen i klassen.

Rikards karriär tog ett alltör snabbt slut på grund av skador. Istället gav han sig in på tränarjobbet, där han bl a har ett förflutet på WTA-touren.

Just nu jobbar Rikard med den unga slovakiskan, som överraskade med att gå till final i Värnamos nyligen avslutade Sommartour. I Glimstedtkvalet släppte hon bara strögames.

Opponent i huvudtävlingens inledningsomgång var Rebecca Ehn Lidköping. Viktoria från Bratislava imponerade stort med härligt klipp i grundslagen, kvicka fötter, sprudlande spelglädje och en föredömlig inställning. Tyvärr fick matchen ett snöpligt slut, då Lidköpingstjejen gav upp vid 6-2, 4-2 till Viktoria.

Den unga slovakiskan möter imorgon söndag en annan Lidköpingsspelare, andraseedade Donika Bashota. Ett besök i Strandbjörket är att rekommendera.
– – – – –
Det var förstås också angenämt att träffa Rikards föräldrar, Kerstin och Göran. Göran var i många år driftig ledare i dåvarande Huskvarna TS och sedermera ordförande i Smålands Tennisförbund under ett antal år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: