Kungen av Strandbjörket

Visst är han den obestridlige kungen av Strandbjörket, Pablo Figueroa. Finaldagen i Glimstedt Open blev förstås inte sämre av att bolltrollaren Pablo efter väl förrättat värv på en soldränkt bana 1 fick ta emot och behålla för gott det unika vandringspriset.

Finalkampen mellan Fair Play-spelaren och toppseedade chilenaren Jorge Aguilar blev synnerligen sevärd. Sällan bjuds på tennis av så varierat slag, som fallet var i denna match, på så hög nivå som det handlar om de två emellan.

Man skall ha klart för sig, att chilenaren är ATP-rankad så högt som runt 350. Att Pablo i sina bästa stunder fortfarande kan prestera på denna nivå underströk han med eftertryck i den underhållande finalen.

Kraftfulla grundslag och vassa servar varierades med vinstgivande tempoväxlingar. Läckra stoppbollar, exekverade från båda håll, följda av snabba upphämtningar förde tankarna till Janne Lundqvists storhetsdagar.

Även förmiddagens semifinaler höll hög klass. Pablo tvingades till hårt jobb av talangfulle rumänen och helsingborgaren Dragos Madaras.Aguilar pressades hårt av Filip Bergevi Fair Play.
– – – – –
Min stora lilla favorit Viktoria Morvayova gjorde två stormatcher på lördagen, då hon betvingade andraseedade Donika Bashota Lidköping och Sydney Berlin Fair Play. I dagens semifinal blev det, precis som i Värnamo för några dagar sedan förlust mot Adna Sofradzija Jönköping i en jämn tresetare.

Precis som Båstad hoppas på återbesök av Alexander Zverev skulle det vara intressant att se denna oslipade slovakiska diamant i Glimstedt Open eller någon annan svensk tävlng om ett år.

Rikard Allgurin, Viktorias svenske tränare, har koll på hur det ser ut bland 14-årsflickorna ute i Europa, Han känner till en ryska, som är snäppet bättre än Viktoria, och en polska, som håller ungefär slovakiskans nivå.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: