Egen härd är guld värd

– Det kan handla om driften, ekonomin och ägandet av en hall. Ni ska veta att ägandet av hallen kostar mycket pengar. Är det sådant en tennisklubb ska syssla med, frågar sig Magnus Arvidsson.

Min efterträdare på ordförandeposten i VTS fällde det här uttalandet i en intervju med Sven Elofsson i dagens Smp. Magnus tvekar tydligen huruvida VTS fortsättningsvis skall äga och driva Strandbjörkshallen. Detta gör mig orolig.

Utan klubbens agerande för att ta över dåvarande Växjö Idrottshall i samband med de de båda tillbyggena 1985 och framför allt 2002, hade förmodligen inte Strandbjörkshallen i sin nuvarande form varit verklighet. Sannolikt hade vi idag haft två, möjligen tre, istället för sex inomhusbanor.

Klubben hade fram till 2002 varit kommunens hyresgäst med alla de begränsningar ett sådant förhållande innebär. Den frihetskänsla, som det innebär att äga och fullt ut förfoga över den hall man verkar i, är ovärderlig.

Vid sidan av golf- och ridklubbar var VTS först i Växjö att som klubb bli ägare av en större idrottsanläggning. Idag är berörda klubbar ägare av de stora anläggningarna i Arenastaden. Skillnaden mellan VTS och föreningarna i Arenastaden är – tror jag utan att ha säkra belägg – att de senare har förmånligare avtal med kommunen.

De första åren efter senaste tillbygget var tennisintresset i Växjö på topp. Driften av hallen gav t o m små överskott. Idag ser förutsättningarna annorlunda ut. Det finns gott om lediga tider på grund av dalande tennisintresse och tillkomst av alternativa spelmöjligheter i stan.

Givetvis sätter sådana förändringar sina spår, inte minst ekonomiskt. Men tennisen är starkare än sin dragningskraft för dagen. Det gäller att hitta vägar att hålla ut. Ett genombrott för någon av Ymerbröderna kan t ex vara tillräckligt för en ny svensk tennisboom.

Ett ansträngt ekonomiskt läge är givetvis besvärande. Att lösa problemen genom att avyttra hallen känns inte som en långsiktig lösning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: