Tar fram SERVEN då och då

Första JMS-dagen i Strandbjörket var av naturliga skäl spelmässigt medioker. Det handlade om inledningsomgången i 14-åringarnas öppna kval, inget att skriva hem om.

Däremot var det synnerligen givande att stöta på och länge samtala med evigt unge tränar- och ledarprofilen Håkan Jonsson från Linköping. Håkan, nu runt 70, är still going strong både i klubbarbetet i anrika LTK och på utbildningssidan på riks- och regionnivå.

Linköping var från sent 70-tal och ett drygt decennium framöver en välmående plantskola i svensk tennis med just Håkan och Peter Ronsjö som skickliga och passionerade tränare. I östgötametropolen fostrades bl a Johan Carlsson och Thomas Nydahl, som blev spelare på ATP-touren, och så småningom Thomas Johansson, vår senaste Grand Slam-vinnare. Håkan var oerhört betydelsefull för Thomas´ utveckling.

Håkan Jonsson, som är god vän med det gamla ledargardet i VTS, har ofta uttryckt sin beundran för det arbete, som genom åren gjorts i VTS. Så var glädjande nog fallet även igår. Något som alldeles särskilt värmde i en sargad VTS-själ var, när Håkan fällde orden

– När jag söker efter inspiration, händer det, att jag letar fram något nummer av SERVEN. Den var fantastisk.

Håkan fanns förstås på sändlistan för SERVEN, som spreds långt utanför medlemsleden. Att han också har bevarat utgåvorna, gör att man kan få tårar i ögonen.

Bland mycket annat berättade Håkan en hel del om dagsläget i hans kära LTK, som har haft det jobbigt under ett antal år. Bl a bekymrade han sig över hallsitutionen. Klubben tyngs ekonomiskt av ett jobbigt hyreskontrakt med ett kommunalt fastighetsbolag. Ta det gärna som en passning, Magnus Arvidsson!
– – – – –
För den, som behöver komplettera sin VTS-historia kan det här vara lämplig läsning.

Annonser

One Response to Tar fram SERVEN då och då

  1. PW skriver:

    Hade också det stora nöjet att växla några ord med Håkan när han igår var i Sandsbro och följde en spelare från Linköping i PS14-klassen.

    Med ett härligt engagemang berättade han bland annat om sitt senaste projekt som till stor del handlade om rörelseschemat vid baslinjen.

    Precis när jag skulle ta upp diskussionen om de senaste rönen gällande open stance på forehand var Alexander Stenman, VTS, ofin (?) nog att avgöra matchen och Håkan var tvungen att hasta vidare…

    Sträck på dej, Håkan (och alla andra) som visar denna glöd och passion för tennisen, ni behövs i varenda hörn av tennis-Sverige.Mer än någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: