Adam imponerade

Rent tennismässigt var de tre första JSM-dagarna i Strandbjörket tämligen mediokra. Här och var höjdes nivån i kvalfinalerna, men alltför mycket hade karaktären sömnpiller.

Idag, när huvudtävlingen drog igång, fanns däremot en hel del sevärt att följa. Av det, som fångades av mina ögon, var Adam Heinonens insats på morgonkvisten den stora behållningen.

Alla vi, som har följt Adam, känner till att han är en sjusärdeles bollbegåvning. Vi vet också, att han bitvis ”blandar och ger”. Läckerheter kan varvas med alldeles onödiga misstag.

Efter att enkelt tagit sig igenom kvalet mötte ett år unge Adam seedade Jonas Engström KLTK. Ett jämnt första set, som avgjordes i tiebreak, följdes av en andra akt, där VTS-aren gick loss och vann blankt.

Adam behärskar sin unga ålder till trots större delen av slagrepetoaren, Därtill tyckte jag mig se, att fotarbetet är märkbart vässat. VTS-aren sprang upp och svarade behärskat på ett antal väl avvägda stoppbollar från Engström.

Allra mest glädjande är dock att se, hur Adam utvecklat enhandsbackhanden, som kan komma både toppat och skuren. Ett antal raka backhands med hög fart var rena delikatesserna.

Adam har tidig match även i morgon – kl 9 – mot intressate Axel Lebruine Oxelösund, som har sin bas i Frankrike. Spelplats är banorna i Öjaby. Ett besök vid Öjabybadet är att rekommendera.

Annonser

2 Responses to Adam imponerade

  1. Peter H skriver:

    Att spelet är mediokert på Strandbjörket är inte så underligt med ett underlag som absolut inte håller mästerskapsklass. Tur att arrangemanget i övrigt håller mycket hög klass, vilket det inte gjorde i Lund förra året.

  2. Dark skriver:

    Man kan ju alltid skylla på banorna. Okej jag håller med om att banorna kan vara bättre men under sommartouren förra veckan igen spelades det kanon tennis på banorna. Generellt vill jag säga att alla banor med båstadgrus håller låg nivå och det beror på att man inte har kapacitet att hålla det underhåll som behövs. I och med att vi har fler banor med båstadgrus så bör det väl vara så att man är vn vid att spela på sämre banor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: