Enkelt för Felix

Oj, så enkelt det gick. Ende kvarvarande VTS-aren, Felix Mörck, gjorde processen oväntat kort mot Eric Samuelsson Åhus i den ena 18-årssemifinalen i Strandbjörket.

Det var en helt annan Felix, som agerade på bana 1, än den ojämnt spelande VTS-aren i gårdagens kvartsfinal. Felix spelade skärpt och konsekvent matchen igenom och gav aldrig Samuelsson en chans att ta greppet.

Allt var över långt innan den andra semifinalen på bana 2 ens närmade sig slutet av det första setet. Morgondagens opponent för VTS-aren blir Joel Gamerov Örebro, som vann i raka set mot Jonathan Lundstedt Åkarp-Burlöv. Om Felix håller samma nivå som idag, har han titeln inom räckhåll.

Dagens gigantiska holmgång utkämpade Kevin Chahoud Falkenberg och Albin Ekenros Karlskrona i den ena 14-årssemin. Efter drygt tre och en halv timmes kamp i gassande sol föll den lille Halläningen segerrusig på rygg i gruset på bana 7 efter att ha slagit in matchbollen.

Blekingen Albin måste rimligtvis ha gjort sin bästa match så här långt. I den hela tiden intensiva fighten gick han fram till 4-2-ledning i skiljesetet. Varifrån Kevin fick krafter att vända till vinst och finalplats står skrivet i stjärnorna.

Finalopponent för Kevin blir toppseedade Gustaf Ström Näsbypark. Matchutvecklingen mot Rickard Rååd Kil liknade den i gårdagens kvartsfinal. Gustaf tappade inledningssetet för att sedan komma igen och ta över i skiljeakten.

På flicksidan inträffar något så ovanligt som att två oseedade tjejer möts i 14-årsfinalen. Vanessa Widell-Ersös Påvelund och Maria Petrov Farsta, som har slagit ut tre seedade spelare vardera, gör upp om titeln. Bland 18-åringarna är Ida Jarlskog ATL Lund favorit mot Adna Sofradzija Jönköping.
– – – – –
Från en ytterlighet till en annan: Man gläds in i själen, när man i dagens Smp läser om att det bedrivs tennisskola i anrika Klavreström. Tränare är en gammal VTS-are, Stefan Ljungberg.

Annonser

One Response to Enkelt för Felix

  1. Dark skriver:

    Härligt att du har sådan bredd i ditt skrivande. Tänk på min kommentar att man inte får glömma Gambro. En farlig spelare när det stämmer. Spännande dag i morrn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: