Grattis Felix

Jonas Björkman vann sitt första JSM, då han var 18.
Felix Mörck vann sitt första JSM, då han var 18.

Ovanstående är bara ett par konstateranden i all blygsamhet, dock intressanta tycker jag. Inga jämförelser i övrigt. Vad framtiden bär i sitt sköte för Felix del återstår att se. Hur det gick för Jonas vet vi ju.

Det finns dock fler paralleller så här långt. När Jonas äntligen tog hem sin hett efterlängtade JSM-titel, nedvärderades den på många håll av att de bästa inte var med. Samma sorts snack har förekommit i Strandbjörket under JSM-veckan.

Att vinna en stor tävling är alltid en stark prestation. Många har fallit igenom och inte pallat för trycket, då de sett sig oväntat högt seedade i lottningsträdet. Precis som Jonas på sin tid klarade Felix att hålla nervtrådarna i styr med ett välförtjänt JSM-tecken som belöning.

Att Mikael Ymer och ytterligare ett par bra spelare saknades, har VTS-aren ingen anledning att be om ursäkt för. Sådant syns för övrigt inte i historieböckerna.

Felix kom inte upp i samma spelstyrkenivå som i semifinalen, vilket medförde att han tvingades slita mycket hårt. De oprovocerade misstagen kom bitvis lite för tätt.

Finalopponenten Joel Gamerov från Örebro är en spelare med stort register och som inte bjuder på mycket. VTS-aren agerar dock i betydligt högre tempo och med större kraft. När allt stämmer som i semifinalen är han klart bäst.

Felix avslutade sin framgångsrika JSM-vecka med att även bärga dubbeltiteln i par med ”Ville” Fridell. VTS-arna redde ut stormen efter att ha varit rejält pressade av Marcus Vidgren Trollbäcken och Timothy Elgegren Båstad.
– – – – –
En annan stor och glädjande VTS-överraskning var Simon Wiblers sensationella semifinalplats i 16-årsklassen i Skummeslöv, och inte nog med det. VTS-aren tvingade andraseedade Jonas Eriksson-Ziverz SALK till tre set och hade ledningen länge och väl.

Annonser

One Response to Grattis Felix

  1. Dark skriver:

    Härligt att kunna få ta del av dina tankar när det gäller tennis. Tack Åke!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: