Tennisnostalgi i golfmiljö

Först dök en häpen Sven Elofsson upp. Några minuter senare kom Anita och Jan Svensson med lika storögd uppsyn. Över vad då?

Jo, jag och broder Kurt satt väntande på en bänk utanför Araby Herrgård, alltså i genuin golfmiljö. Högst berättigad förvåning alltså. Anledningen var att en tennisprofil från forntiden, Agne Modén, skulle bli klar i en pågående veterantävling på Arabybanan.

Agne hade igår varit i Strandbjörkshallen och förgäves sökt någon av oss. Ett mycket trevligt återseende och utbyte av tennisminnen ägde av praktiska skäl i stället rum över en kopp kaffe på golfklubben.

Agne, talangfull 40-talist från Anderstorp, försvann mer eller mindre från den småländska tennisen redan i gymnasieåren. Efter flytt till Sundbyberg återupptog han racket och boll och blev A-lagsspelare i STK. Spelstyrkenivån var som bäst scr i klass 2, en klar fingervisning om respektingivande spelkapacitet för den som är bekant med det gamla handicapsystemet. På 70-talet fångades han, precis som många andra tennisspelare, av golfboomen.

Anderstorp var på Agnes tid en metropol i Småländsk tennis. Primus motor med stort tennishjärta och spenderbyxor var läderfabrikören Holge Ottosson på Carlobolaget. Handicaptävlingen Anderstorpsspelen var en stortävling. Rolf Lindén och Pertti Ottosson, båda tyvärr alldeles för tidigt och tragiskt omkomna, var klubbens bästa spelare och höll mycket hög spelstyrkenivå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: