Nostalgiska vibbar

Smp30Under sommaren har det varit läge för ett par besök i den gamla ryggåsstugan i Strandbjörket med fika i goda vänners lag. Det var länge sedan sist, och historiens vingslag kändes på flera sätt, när jag hukade mig under dörrposten i entrén.

Klippet här t v är ett utdrag ur referatet i Smp från Växjö TK:s årsmöte 1930. Lägg speciellt märke till den andra meningen.

Kaffestugan fungerade som klubbens ”kansli” från tidigt 20-tal och fram tills Idrottshallen byggdes 1938. De allra första åren hade bokning gjorts i Quidings Bokhandel.

När man kopplar av över en kopp kaffe utanför stugan i strålande sensommarväder, inser man med all önskvärd tydlighet, vilken pärla Strandbjörket är. Panoramat med den välfrekventerade lekavdelningen i förgrunden mot tennisbanorna och över Växjösjön är betagande.
– – – – –
Av kuriosaintresse: Kaférörelsen drevs under många år  på 70-80-talet av Syster Ullas Sjukhem som terapiverksamhet. När Familjen Pahlett lämnade sitt arrende av stugan, var VTS en het intressent att ta över, men så blev inte fallet…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: