Redan slut på Flushing Meadows

Det är en lång väg att vandra…

Sedan Robin Söderling och ”Pim-Pim” Johansson försvann från de stora scenerna har det varit ett antal år av blågult tennismörker i de storinternationella sammanhangen. Ljuset i tunneln har dock skymtat det senaste året.

Johanna Larsson har hållt ställningarna hyggligt på damsidan. Hennes charmanta insats i Båstad räddade Collector Swedish Open. Elias Ymer har sett till, att Sverige äntligen är med i Grand Slam-tävlingarnas huvudlottning. Mer än så är det dock inte just nu.

Redan efter två dagar av US Open är blågult borta från singelklassernas spellistor, vilket självklart känns trist. Johanna mötte samma öde som Elias. Helsingborgstjejen, som hade ett framgångsrikt fjolårsfacit att försvara, föll direkt i och i raka set mot italienskan Camila Giorgi.

Vi har förstås all anledning att ställa stort men sansat hopp till Elias Ymer. Signaturen ”Mats N” gjorde en tänkvärd kommentar till mitt senaste inlägg, vilken alla som sysslar med tennis oavsett nivå borde ta till sig. Vägen är lång och allt annat än spikrak.

Vid sidan om Elias står väl hoppet på herrsidan närmast till lillebror Mikeal. Johanna och svensk tennis kan hoppas på en vapendragare och så småningom arvtagerska i Rebecca Peterson. På damsidan jobbar ytterligare ett knippe unga tjejer på att etablera sig på WTA-touren.
– – – – –
Mats N: Dina initierade och ofta vasst kritiska kommentarer leder mina tankar till att du måste vara min gamle trätobroder Mats Nilsson i Bankeryd. Bekräftelse eller dementi är inte nödvändig, men dina kommentarer utgör en krydda i denna blogg.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: