Oj vilken fight

Visst är den ”nye” Roger Federer intressant. Förutom Edbergeffekten frågar man sig, om hans extremt offensiva position i mottagandet av andraserven kommer att praktiseras även mot de allra bästa, och om den kommer att bilda skola.

Mitt djupaste intryck av gårdagskvällen var dock en dammatch. Den intensiva och välspelade kampen mellan Victoria Azarenka och Angelique Kerber var idrott, när den är som bäst och på allra högsta nivå.

Matchen innehöll precis allt. Utgången var oviss fram till det sista gamet i avgörande set. Båda aktörerna agerade i högt tempo och utan tendenser till feghet eller ängslan i något läge. Attityd och allmän framtoning signalerade omutlig kampvilja och stark vinnarinstinkt.

Att en så sevärd spelare som Kerber försvinner redan i tredje omgången är självfallet att beklaga för tävlingen. Framför allt minns man hennes räddning av fem matchbollar i det näst sista gamet. Fyra av dem var klockrena winners i pressade lägen.

Tyskans fotarbete är läckert att se. Vid ett antal tillfällen avgjorde hon långa slagväxlingar med vinnande backhandcross och i djupt nigsittande (!) ställning. Rena julafton för alla tränare som tragglar om ”böj på knäna”.

Serena Williams´ favoritskap består, i synnerhet som de båda största utmanarna Azarenka och Simona Halep är på samma halva och möts i en eventuell kvartsfinal. Dock måste Serena spela mycket bra för att betvinga en spelare på den nivå Azarenka agerade igår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: