Mario hyllar ”Fidde”

Jag har följt Swetennis alltsedan starten för ett drygt år sedan. Den breda och snabba bevakningen av all stortennis, all internationell tennis med svensk anknytning och en hel del inhemsk uppföljning, som gänget med bas i Jönköping står för, är imponerande.

Den ideellt drivna sajten nöjer sig emellertid inte med bara nyhetsrapportering. Idag läste jag med stor behållning en intervju med Mario Ancic, rubricerad ”Svensk tennis skall vara glad att ha Fidde

Många VTS-are lärde känna Mario, då ”Fidde” Rosengren var hans coach. Besöken i Strandbjörkshallen var åtskilliga, och omdömet om den långe kroaten var enstämmigt. En trevligare människa och ett bättre föredöme för unga tennisjuniorer står knappast att finna.

Marios hyllning till ”Fidde” är hjärteknipande. Här kan man snacka om personkemi, som stämmer. Varken ”Fidde” eller någon annan coach inom världstennisen torde ha haft större behållning av ett spelarengagemang än just relationen ”Fidde” – Mario.

För ”Fidde” ljuder förstås de vackra orden som den skönaste musik. För mig känns superlativerna lika äkta som välförtjänta. Bättre betyg går inte att få. Skönt och inspirerande i den betydligt gråare tennisvardag du verkar i idag, ”Fidde”!

Precis som Robin Söderling tvingades ju Mario avsluta sin karriär alldeles för tidigt och av samma anledning som svensken – körtelfeber. Mario hade förberett sig för livet efter tennisen genom att börja läsa juridik hemma i Split.

Juridikstudierna fortsatte vid Columbia University i New York, där han har avlagt en juris doctor-examen. Mer om detta kan den intresserade läsa här.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: