Forza Italia

– Finns det någon i hela världen som har tippat två italienskor i finalen?

Frågan ställdes av Eurosport-kommentatorn Maria Strandlund-Tomsvik alldeles  i inledningen av den andra damsemifinalen på Flushing Meadows. Då hade nyss Flavia Pennetta storspelat och sensationellt besegrat världstvåan Simona Halep.

Oseedade 32-åringen Roberta Vinci resonerade uppenbarligen som Winston Churchill på sin tid: ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”. Tidernas största tennissensation, två italienskor i US Open-final, var ett faktum, sedan Vinci satt stopp för storfavoriten Serena Williams´ drömmar om en äkta Grand Slam.

Vinci, blott 43:a på WTA-rankingen, verkade njuta fullt ut av att spela semifinal, fastän det blev klar förlust i inledningssetet. Italienskan agerade efterhand supersmart, försvarade sig mycket bra och fick Williams att springa mer än vad de flesta på damtouren förmår.

Den skurna backhanden var inte bara ett utmärkt försvarsvapen, den öppnade också för lägen att avgöra på forehandsidan. Vinci, som är mycket meriterad dubbelspelare, hade dessutom ett vinstgivande vapen i väl uppbyggda nätattacker.

Williams kom, precis som vid flera tillfällen tidigare i turneringen, inte upp i sin högsta nivå. Att hon ändå inte förmådde infria det tunga favoritskapet förklaras delvis av darriga nerver, när det drog ihop sig. Vincis strålande insats skall dock inte förringas det minsta.

De alltmer uppskruvade förväntningarna på en äkta Grand Slam blev uppenbarligen för tunga för Serena. Semifinalen mot Vinci var en 300-oddsare hos bookmakers!

Två helt otippade men oerhört erfarna italienskor i final chockar en hel tennisvärld. Hur reagerar det idrottstokiga Italien på detta faktum?

 

Annonser

One Response to Forza Italia

  1. Peter H skriver:

    De tjejer som vågar spela varierat och kan växla tempo utan att bli korta i banan kan utmana Williams och Sharapova. Nu när Vinci har visat hur man gör kommer vi att se en helt ny typ av finalister i framtiden. Detta var en seger för damtennisen !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: