Omtumlande och känslosamt

penettaInte bara bilden på  3-årige Alan, som har skakat om en hel värld, säger mer än tusen ord. Den utdragna omfamningen direkt efter matchbollen i damernas US Open-final förmedlar mycket mer än vad som kan uttryckas i språklig dräkt.

Scener, liknande de som utspelade sig på Flushing Meadows efter den helitalienska uppgörelsen, har sällan skådats i stora professionella idrottssammanhang. Hela den följande prisutdelningsceremonin blev precis lika känslosam från båda finalisterna.

Mästarinnan Flavia Pennetta sa bl a så här om Roberta Vinci,vännen och konkurrenten sedan barndomen:

”Vi flyttade tillsammans till Rom… Hon var 13 och jag var 14. och hon är som min syster. Du har en av dina bästa vänner med dig i det här ögonblicket.”

När den omtumlande ceremonin var klar, bad den nykorade mästarinnan, som precis avslutat sitt långa tennislivs i särklass främsta prestation, att få säga en sak till. Italienskan chockade hela tennisvärlden genom att meddela att nu är karriären över!

Talesättet ”att man skall sluta då man ligger på topp” har väl sällan ägt bättre riktighet.

De båda italienskorna har inte bara levererat tennis av högsta klass på Flushing Meadows. De har fullkomligt strålat av spelglädje och visat mänskliga egenskaper på olika plan, som är väl värda att se upp till.

Italienskornas genuina vänskap, som varat i bortemot 20 år av konkurrens i individuell idrott, gör djupt intryck i en tid av allt större egofixering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: