Danmark vs Ymers?

Sverige möter Danmark på bortaplan i negativt Davis Cup-kval i månadsskiftet oktober/november. Vinnaren stannar kvar i den näst högsta divisionen.

Det har redan börjat spekuleras i, hur det svenska laget kommer att formeras. Orsaken är, att den solklare Sverigetvåan Christian Lindell inte lär vara aktuell. Svenskbrassen uppges fullfölja året på grus i Sydamerika. Danmark väljer antagligen ett snabbt inomhusunderlag.

Futuretävlingarna, den pågående i Falun och nästa veckas i Danderyd, samt kvalet till Stockholm Open kommer förmodligen avgöra vem som spelar singel vid sidan om givne Elias Ymer. Idag nåddes vi av ett resultat från Falun, som inte utesluter att det kan bli lillebror Mikael.

Den yngre Ymerbrodern vann solklart, 6-2, 6-2, över DC-meriterade Isak Arvidsson. Isak och likaledes DC-erfarne Markus Eriksson är de två som rimligtvis i första hand konkurrerar om den andra platsen. Efter tisdagsresultatet är unge Mikael i högsta grad med i den fighten.

Mycket vatten hinner rinna under broarna innan ”Fidde” Rosengren nominerar laget. DC-kaptenen och hans nye bisittare ”Jocke” Nyström har en grannlaga uppgift framför sig.

Brödrapar i Davis Cup-historien  hör inte till vanligheterna, även om två har figurerat i årets tävling. Bröderna Murray har ju fört Storbritannien till final, och i USA:s lag spelade tvillingarna Bryan dubbel. Längre tillbaka kommer jag ihåg danskarna Torben och Jörgen Ulrich, de indiska bröderna Amritraj samt det spanska brödraparet Emilio och Javier Sanchez.
– – – – –
Glöm inte träffen med Växjötennisens Vänner i Klavreström 7 oktober! Inbjudan.

Annonser

3 Responses to Danmark vs Ymers?

 1. Mats N skriver:

  Som smålänning är det konstigt att du glömmer Simonssons som kamperade ihop i det svenska laget 1980…

 2. Mats N skriver:

  No worries… Det skulle verkligen vara intressant att se Eriksson – Ymer i final i Falun! Elias Ymer debuterade med bravur mot just Danmark för två år sedan, är lillebror lika mogen på snabbt inomhusgolv i samma ålder?
  Samtidigt är man lite orolig för dubbelparet. Brunström har inte setts till på länge på ATP-nivå, Lindstedt har ett ojämnt år bakom sig och de möter i alla fall en Wimbledonmästare…
  Å andra sidan, har Brunström vilat och läkt sin kropp och är spelklar så är han en chansning i singel men spelmässigt tvåa i Sverige på snabbt innegolv. Vi som såg hans insats mot Ukraina har inte fått upp hakan från golvet än…
  Elias primära mål för året torde vara att nå topp 100 inför 2016. Vad säger han och hans team om ett WC till en ATP-turerning erbjuds i DC-tider? Jag har en otäck känsla att 2015 blir året då båda de svenska tennislandslagen degraderas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: