Fördel Eriksson just nu

Slitvargen Markus Eriksson fick lön för mödan i Falu future. Göteborgaren finalbesegrade slovaken Adrian Sikora i tre set, samme Sikora som satte stopp för en helsvensk slutrond genom att betvinga Mikael Ymer i semifinalen.

Med segern stärkte förstås Markus sina aktier i den intressanta kampen om den andra singelplatsen i ödeskvalet mot Danmark i Davis Cup. Första futurevinsten på mer än ett och ett halvt år förbättrar givetvis det viktiga självförtroendet avsevärt.

Eriksson slog Sikora som slog Ymer. Saken är klar säger måhända den något korttänkte. Så enkelt är det förstås inte för ”Fidde” Rosengren och ”Jocke” Nyström. Dels återstår utslagsgivande tävlingar innan det är dags för nominering av laget, och dels finns andra faktorer än kalla siffror att ta i beaktande.

Förutom uppåtpekande formkurva kan ytterligare plusvarianter vägas in i Göteborgarens vågskål. Erfarenhet av Davis Cup och spel i bäst av fem set är nog så viktigt. Unge Mikael är oprövad på denna nivå. Dessutom är ”Mackan” en fighter, som alltid sliter till the bitter end.

Önskefinalen Eriksson – Ymer uteblev i Falun. Ett möte de båda emellan i Danderyd nästa vecka skulle givetvis vara hyperintressant. Just nu är det fördel Eriksson.
– – – – –
Glöm inte träffen med Växjötennisens Vänner i Klavreström 7 oktober! Inbjudan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: