Trio har blivit kvartett

Uppgiften är lika svår som angenäm. Jag tänker på ”Fidde” Rosengrens och ”Jocke” Nyströms nominering av singelspelare nummer två till det ödesmättade DC-kvalet mot Danmark.

Tre konkurrenter har i veckan blivit en kvartett. Förra veckans futurevinnare i Falun, Markus Eriksson, gick i den pågående tävlingen i Danderyd på en mina mot den stora och glada överraskningen Fred Simonsson.

21-årige Fred, son till välbekante Hasse Simonsson, har ett stort spel i sig, men har hittills haft vissa svårigheter att hålla ihop det. I Danderyd ser det stabilt ut för KLTK-aren, som efter vinsten mot Eriksson fortsatt fram till semifinal mot engelsmannen Joe Salisbury.

I den andra semifinalen blir det favorit i repris. En ny intressant kraftmätning mellan Mikael Ymer och Isak Arvidsson väntar. Isak, som brukar spela bra i Danderyd, måste nog ta revansch för att fortfarande vara med i  och därmed komplicera diskussionen ytterligare.

”Fidde” och ”Jocke” kommer att ha mycket fakta på bordet efter de båda futureveckorna. Huruvida det är tillräckligt, är en annan sak. Stockholm Open-kvalet är ett ytterligare tillfälle att räta ut eventuella återstående frågetecken.

Annonser

One Response to Trio har blivit kvartett

  1. Mats N skriver:

    Visst längtar man efter tider när media bevakar DC-genrep på samma sätt som laguttagningar till en (meningslös) träningsmatch i fotboll? Noterar även, med viss skadeglädje, att fotbollsherrarna halkar ner på fifa-rankingen o inte kan matcha tennisherrarnas ITFranking…
    Kanske är Isaksson den svensk som trivs bäst på snabbt inomhusgolv i den föreslagna kvartetten? Han är kanske också mest begåvad i dubbel om något händer den givna duon Lindstedt/Brunström. Kanske väger det in men seger mot Ymer krävs nog för att bli landslagsaktuell? Blir inte förvånad om kaptensduon nominerar 6 spelare och bantar först på lottningsdagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: