Finlands sak är vår

En publikgunstling på banan garanterar hög stämning i Kungliga hallen. Om det inte finns någon svensk sådan, duger det alldeles utmärkt med en från vårt östra grannland.

Jarkko Nieminens avskedsföreställning i Stockholm Open innehöll det mesta. Den enda missräkningen var att finländaren inte lyckades förlänga sluttävlingen med ytterligare en omgång. De två förlorade matchbollarna sved säkert hos de flesta runt den relativt välbesatta centercourten.

Att opponenten, Nicolas Almagro, inte klarat kvalet framstår som obegripligt. Den erfarne spanjoren kom in som lucky loser och gjorde en mycket bra insats.

Nieminens avskedsmatch var kanske inte den allra bästa i ett mycket högkvalitativt tisdagsprogram. Men det var ingen tvekan var publikens hjärta fanns.

Jarkko Nieminen kommer att skriva in sig som en av de stora i finländsk idrottshistoria. Han kan förstås inte mäta sig med skidkungar, motorlegendarer och en och annan friidrottare. Men bland svenska tennisvänner kommer han alltid att ha en framskjuten plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: