Spännande amerikan

Jack Sock, lägg namnet på minnet om ni inte redan gjort det. Den 23-årige amerikanen är måhända inte en given blivande topp 10-spelare men väl en representant för ett framtida än mer kraftfullt sätt att spela.

Socks möte med Fernando Verdasco är Stockholm Opens hittills klart bästa match. Det enormt fysiskt krävande amerikanska artilleriet möttes av spansk elegans och teknisk skicklighet i högt tempo, en garanti för tennis av bästa underhållningsvärde. Så blev det också.

Verdasco har bjudit på ömsom vin och ömsom vatten vid sina många tidigare Sverigebesök. Särskilt i Båstad har det varit mycket upp och ner. Den här gången i Kungliga hallen framträdde den bollskickliga spanjoren dessbättre från sin bästa sida. Men till seger räckte det ändå inte mot det hårdföra, inte alltid bländande agerandet från motståndarsidan.

Den reslige amerikanen har ett oerhört driv i sitt spel. Forehanden, som ofta är av karaktären handledsvisp, kommer oerhört snabbt, hårt och är oberäknelig. Därtill verkar Sock vara utrustad med typiskt amerikanskt självförtroende.

AAmerikanen möter semiseedade fransmannen Gilles Simon i kvarten. Mitt tips är, att Sock finns kvar även i spellistan för lördagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: