Hedersmedlemmar?

– När upphörde IK Skytten?
– Varifrån kommer namnet IK Skytten?

Några dagars besök på Stockholm Open innebär inte bara en stimulerande  kontakt med världstennisens finrum. Det är också ett tillfälle att träffa likasinnade från olika håll i landet. Samma gäller förstås även Swedish Open-veckorna i Båstad.

En profil, som alltid dyker upp i både Stockholm och Båstad, är idrottsforskaren Anders Östnäs från Lund. Den alltid väluppdaterade Anders – naturaliserad skåning med uppväxt i Stockholms förorter – är ständigt lika intressant att byta åsikter och minnen med.

Den här gången hade Anders en annan skåning med stort tennishjärta, Helsingborgaren Sten-Åke Wahlström, i sällskap. Båda herrarna har passerat junioråldern för åtskilliga decennier sedan, men har fortfarande full koll på tennisen både nu och då.

Jag och broder Kurt fick ögonkontakt på avstånd med Anders och Sten-Åke tidigt den första eftermiddagen i Kungliga. När vi senare på dagen stötte samman, ställdes de båda, minst sagt oväntade, frågorna härovan. Knappast vad man har anledning att förvänta sig i ett sammanhang som detta.

Samtalet stillade förstås skåningarnas nyfikenhet och ökade deras insikter om Växjötennisens förflutna. Senare ”tugg” med Anders gav anledning att utvidga ämnet för en intresserad lyssnare.

Skåningar är ju kända för att vara provinsiella. De båda gentlemännens intresse för Växjötennisens unika historia känns nästan unikt men oerhört värmande i ett gammalt VTS-hjärta. De borde kanske utses till hedersledamöter i Växjötennisens vänner…
– – – – –
För den som vill veta exakt: IK Skytten upphörde aldrig. Växjö TK gick upp i IK Skytten, som bytte namn till Växjö TS 1974. Skytten är namnet på kvarteret som begränsas av Värendsgatan, Smålandsgatan, Vallgatan och Södra Esplananden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: