”Fidde” har oflyt

Davis Cup-kaptenen ”Fidde” Rosengren och hans nye medhjälpare ”Jocke” Nyström har det motigt inför helgens ödeskval mot Danmark. Senaste beskedet är, att Robert Lindstedt gått vidare i Basel och därmed inte är aktuell.

Elias Ymers skada, som omöjliggör spel för Sverigeettan, är alltså inte den enda försvagningen i ”Fiddes” lag. Lindstedt i par med Johan Brunström hade inneburit en närmast kassaskåpssäker vinst i dubbeln.

Det danska motståndet i Slagelse är dessbättre av beskedligt slag. Frederik Nielsen, en gång med Växjö TS som svensk klubbdress, håller fortfarande habil nivå, inte minst i dubbel, där han nyligen vunnit två challengers tillsammans med Brunström (!). Övriga i det danska laget är anonyma. och saknar ATP-ranking

De tunga jobsposterna till trots är mitt tips, att det homogenare blågula laget grejar uppgiften. På den danska sidan måste Nielsen spela på absolut topp i tre dagar och dessutom ha en partner, som står rycken i dubbeln. Med all reservation för de beryktade Davis Cup-nerverna, ett sådant scenario är knappast troligt. Men rafflande kan det bli!

Robert Lindstedt har, liksom ”Fidde”, med all rätt ondgjort sig över att Davis Cup, låt vara de lägre divisionerna, alldeles i onödan kolliderar med ATP-touren. Problemet borde kunna var löst genom att t ex lägga den aktuella omgången samtidigt som DC-finalen. Hur svårt kan det vara?

Annonser

2 Responses to ”Fidde” har oflyt

  1. Jan Svensson skriver:

    Lindstedt kan ju också prioritera Dc före en dubbelturnering. Men det är kanske så att han behöver eventuella poäng för att kvalificera sig till dubbelslutspelet?

    • Marcus Johansson skriver:

      Han kan inte komma till slutspelet men han har 500 poäng som han vill försvara sedan förra årets slutspel. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: