Det kommer att greja sig

Idrottshistorien är fylld av händelser och ögonblick, där skillnaden mellan succé och debacle är hårfin. Ytterligare en sådan utspelade sig i danska Slagelse på fredagskvällen.

Efter bortemot fem timmars dramatik men med spel på medioker nivå var danske debutanten Andreas Bjerrehus en futtig poäng från att storskrälla mot Markus Eriksson. Det upplagda läge, som dansken hade på matchbollen, grejar han förmodligen sju dagar i veckan – om det inte handlar om Davis Cup.

Å andra sidan, om Eriksson förvaltat de tillfällen, han hade i både första och andra set, hade matchbilden förmodligen blivit en helt annan. Bittert för dansken förstås, men trots allt starkt gjort av Markus.

Markus Eriksson har två kvalitéer, som är viktiga i all idrott. Han är vältränad och han har en vilja av stål. Svensken verkade fysiskt pigg även i den femte speltimmen, medan dansken mer eller mindre stapplade fram. Däremot har det hänt väldigt lite rent tennismässigt under de tre år Göteborgaren haft förnämlig förbundsuppvaktning.

Mikael Ymers DC-debut lovar mycket gott, även om han ställdes mot betydligt beskedligare motstånd än väntat. Danske ettan Frederik Nielsen agerade obegripligt lojt och till synes planlöst. Den unge svensken uppträdde däremot med pondus och syntes inte alls anfäktad av Davis Cup-nerver.

Sverige grejar bombsäkert den ytterligare match, som behövs. Nästa år har blågult förhoppningsvis ett lag, som inte behöver tänka på nedflyttningskval.

 

Annonser

One Response to Det kommer att greja sig

  1. Mats N skriver:

    En lite för kort stoppboll… Det kan vara skillnaden på hela helgens resultat i Davis Cup.
    Om Bjerrehus hade förvaltat sin matchboll mot Markus Eriksson och vi gått in på lördagen med 1-1 hade jag varit riktigt nervös. Dubbeln är en helt öppen affär. Minns att det starkare svenskparet Brunström/Lindstedt slet i 4 tuffa set senast mot danskarna. Och även om inte Nielsen impade mot Ymer hade jag hållit honom som favorit på söndag mot Eriksson som egentligen gjorde en spelmässigt dålig match på fredagen. All heder till inställningren dock. Allt på en skör tråd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: