Omotiverat i skymundan

Jonas Arnesen har varit på serietennis i SALKhallen och träffat en erfaren SALK-profil, Olle Palmér. Ämnet för deras videosamtal på Jonas´ blogg är en evig fråga i sammanhanget. Varför lockar serietennis så glesa åskådarskaror?

Olle Palmér har, precis som nästan alla andra berörda, inga givna svar på frågan, varför en premiärmatch i damernas elitserie mellan SALK och Näsbypark lockar blott ett 30-tal ”närmast sörjande”. Inte ens ett lokalderby och inte ens det faktum, att SALK är nyuppflyttade, har annat än marginell dragningskraft i en klubb med ungefär 2 000 medlemmar.

Svensk serietennis i allmänhet och den i Stockholm i synnerhet har aldrig varit någon publikmagnet. Undantag finns förstås. Ett lysande sådant har genom åren varit Lidköping. Västgötaklubben har byggt upp och vårdat en stark publikkultur. Deras publiktillströmning är visserligen blygsam i jämförelse med de traditionella lagsporterna men imponerande i en tennisjämförelse.

I Växjö har vi också en jämförelsevis god publiktradition. När herrarna i fjol tvingades ta steget ner i div. 1, var det fortfarande välbesatt på läktaren i Strandbjörkshallen liksom på damernas hemmamatcher de två elitserieåren.

Årets VTS-lag på herrsidan är spännande. Robin Thour är återbördad, och hårtslående Daniel Svensson, som spelat mycket bra i höst, är en spännande joker. Vidare gjorde 16-årige Simon Wibler lyckosam debut i premiären i Norrahammar, där regerande 18-årsmästaren Felix Mörck liksom ”Wille” Fridell båda vann dubbelt.

VTS-laget kommer att göra tre framträdanden i Strandbjörkshallen. Serietennis är en tävlingsform med många kvalitéer, som inte förekommer i individuellt tävlande, Besök i Strandbjörkshallen och uppbackning av laget rekommenderas.

 

Annonser

One Response to Omotiverat i skymundan

  1. Mats N skriver:

    Elitserien och div 1 har diskuterats till förbannelse de senaste 10-20 åren men ingen verkar någonsin speciellt nöjd med till exempel intresset från publik eller media vilket också kan hänga ihop?

    Jag tycker flera klubbar skall skämmas hur man hanterar sitt seriespel. I många fall kan man inte utläsa något på klubbens hemsida om att det ens pågår ett seriespel, än mindre hitta några artiklar eller presentationer av det egna lagets spelare. Och hur många klubbar jobbar aktivt mot sina egna medlemmar, använder facebook etc? Och hur många klubbar jobbar verkligen aktivt mot media om man jämför med andra sporter?

    tennis.se:s korta artikel om premiären är kodad eller loggad på ett sätt att den per automatik inte sprids till övriga tennisklubbars hemsida vilket är synd och attityden till seriepelet bör generellt lyftas. Inte ens vi själva eller högst ansvariga är tydliga nog med att förklara att den idrottsliga kvaliteten på spelet i tennisens elitserier mycket väl går att jämföra med vilken annan högstaliga som helst i vilken sport som helst här i landet. Eller tycker Åke & Co att Östers fotbollskrigare eller Lakers köpelag nödvändigtvis är bättre än våra ATP- och WTA rankade spelare i elitserien??

    Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: