Ett evigt lågstatusprojekt?

Är det så här vi vill ha det?Skärmavbild 2015-11-20 kl. 17.19.31

Eller är det här ett sätt att vinna respekt för tennisens elitserier?Skärmavbild 2015-11-20 kl. 17.20.46

Det första klippet handlar om första- och andrasinglarna i herrmatchen mellan Upsala TK och Solna TK. En berättigad fråga är, hur många hyggligt tennisinitierade svenskar känner till dessa fyra spelare? Kan namn som dessa lyfta elitseriens status? Knappast!

Som jag betonat tidigare, varje klubb är suverän i sin inställning till seriespelet. Inom Växjö TS hoppas vi ta klivet upp med en stomme från den egna klubben, kompletterad med en trio, som gjort sina första lärospån i övriga Småland eller nordöstra Skåne. Om det räcker återstår att se. Ett är dock säkert, de unga VTS-arna bygger en bestående gemenskap och skaffar sig värdefull erfarenhet.

Det andra klippet kan man inte heller undvika att förvånas över. Helsingborgs stjärnduo Johanna Larsson och Sofia Arvidsson spelar dubbel och förlorar överraskande mot Fair Play. Klubben är i stor poängnöd, men stjärnorna spelar inte singel. Tablå!

Till saken hör, att Johanna Larsson bl a uttalade sig så här i en intervju med tennis.se inför seriestarten:
– Elitserien är väldigt viktig. Den ligger under en rätt så bra period då vår säsong är slut och de flesta spelarna är hemma. Det är en stor chans för de andra svenska tjejerna att få möta utländska spelare. Jag hade kanske önskat att klubbarna hade haft lite bättre ekonomi och kunnat värva utländska spelare för att höja statusen, som till exempel Fair Play som tar in internationella spelare som är topp 2–300.

Det kan tilläggas, att ”Pim-Pim” Johnsson stod för samma variant, då SALK mötte KLTK, dock med den väsentliga skillnaden att SALK vann lagmatchen.

 

Annonser

3 Responses to Ett evigt lågstatusprojekt?

 1. WAITENNIS.SE skriver:

  Som vanligt med svenska tjejer….de är livrädda att förlora mot spelare som är sämre ”på pappret”. När det kommer fram tjejer som älskar spelet och vill vara i strålkastarljuset oavsett motståndare kanske vi till slut får en tjej som når topp 20. Oavsett form ställer man givetvis upp i singel om man nu ändå är på plats och skadefri. Lister hade givetvis vunnit över Arvidsson och även satt press på Larsson…..men vem bryr sig ? Det börjar redan i unga juniorår och sitter tyvärr kvar trots att man har tennisen som yrke. För att komma högst måste man ibland riskera att hamna långt ner. Skärpning tjejer !

  • Mattias Arvidsson skriver:

   Svar.

   Ganska viktigt att ta reda på fakta innan man bara lägger ut saker o kommentarer.
   1. Sofia slår sin första boll på 4,5v samma dag o erbjuder sig att ställa upp i en dubbel om vi önskar det. Hon skulle börjat mot Lidköping borta.
   2. Johanna slår sitt första slag samma dag efter 3,5v ledighet o skulle precis som Sofia spela sin första match mot Lidköping.

 2. Mattias Arvidsson skriver:

  3
  Dem har alltid lirat Elitserien o aldrig backat för någon match om dem så tränat en timme eller varit i sin livs form.
  Rädda för att förlora då är det fel spelare ni attackerar.
  Gör om o gör rätt
  Ta reda på info först…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: